Какво е коучинг и какво означава думата треньор? На практика всичко се оказа малко по-сложно, отколкото очакваме. Или по-скоро дори не по-сложно, но по съвсем различен начин. Сега вече знаем точно какво е коучингът, по какво се различава от консултациите, менторството, консултациите и обучението.

Затова тук ще се справим с всички съвременни инструменти, които служат за една цел, но ще дадем повече факти специално за коучинг. Така че няма да имате повече въпроси по тази тема. И ще се опитам да направя всичко на възможно най-човешкия език. Защото …

Може би вече сте избрали треньорско училище и сами решавате да бъдете или не? Тогава тази статия ще ви помогне да решите дали това е занимание за вас или не.

А за нас, Skillception и нашата мисия ще научите тук: skillception.com

Какво е коучинг и какво означава думата треньор?

Като цяло коучингът е процес, при който на хората или групите хора се помага да действат по-ефективно за постигане на целите си. В същото време хората трябва да използват точно онези умения и способности, които получават най-добре и най-продуктивно.

На практика коучингът е определен период от време, през който се разкриват всички тези умения и способности на човек.

Какво означава думата треньор? Като правило професионални треньори са тези хора, които провеждат коучинг и наричат ​​такива периоди от време треньорски сесии.

Между другото, докато пишех тези редове, си спомних, че утре имам още един модул за обучение. Ще прочетете как точно протича учебният процес в добра версия по-долу.

Друга важна подробност. Методиката на коучинга е насочена към постигане на резултати, а не към решаване на проблеми. Често хората идват на треньор със собствени проблеми, а не с ясно формулирана цел. А задачата на добрия треньор е да идентифицира целта и резултатите, към които се стреми другият. Между другото, тези хора, които идват с конкретна молба, се наричат ​​треньори (акцент върху последната сричка).

И така, най-важното нещо, което треньорът трябва да постигне по време на сесията, е да запази отговорността върху клиента.

Какво е коучинг и какво означава думата треньор?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *