Как да изберем правилен материал за дамско бельо? Търсете памучно дамско бельо.

Памукът е крал, когато става въпрос за удобно бельо, защото е дишащ. Това означава, че влагата няма да се улови в тъканта, така че бельото ви няма да се изпотява толкова много и няма да се налага да се тревожите толкова много за бактериални и гъбични инфекции.Поради възможността от гъбични инфекции, памучното бельо е особено добър вариант за жените. Също така е по-малко вероятно памучното бельо да причини протриване или обриви.

Опитайте дамско бельо със синтетичен плат за по-тънка кройка.

Въпреки че дишането на памучното бельо го прави по-удобно, то не винаги изглежда гладко под дрехите. За по-тънко, прилепнало, изберете бельо, изработено от еластичен, синтетичен материал, като найлон, ликра или спандекс. Уверете се обаче, че чатала е подплатен с памук, за да сте сигурни, че се чувствате комфортно. Помислете за типа бельо, обозначен като „безшевно“ или „без линии“. Те нямат ластик в отворите на бедрата или краката, което ги прави идеални за вталени облекла.

Памучната подплата в чатала е важна и поради друга причина: тя е дишаща. Ако подплатата на чатала е синтетична, рискувате да задържите влага, което може да доведе до инфекции.

Копринено дамско бельо

Запазете копринено бельо за специални поводи. Коприненото бельо определено има луксозно, секси усещане, но не диша толкова добре, колкото памука. Това означава, че има по-голям шанс влагата да бъде уловена в бельото ви, което може да доведе до инфекции. Носете копринено бельо само при специални поводи за най-удобно усещане. Това важи и за други видове луксозно бельо, като например дантела. Докато дантеленото бельо често има памучна подплата, то не е много удобно или издръжливо.

Съвети при избор и поддръжка на дамско бельо

  • За да издържите по-дълго бельото Ви, не забравяйте да се консултирате с инструкциите за поддръжка, когато го перете. Някои може да са деликатни и да изискват специални техники за пране.
  • Проверете за попиване на влага. Ако се потите много или сте на активна работа през целия ден, помислете за влагоотвеждаща материя за вашето дамско бельо. Този тип дамско бельо трябва да отвежда влагата и да изсъхва бързо.
  • Винаги перете дамското бельото след покупка, преди да го носите. Не знаете кой ги е пробвал „au natural“ противно на разпоредбите за пробните помещения и е добра идея да ги измиете, за да премахнете всички остатъци, останали след производствените процеси.
Как да изберем правилен материал дамско бельо