Как стартирате работа с фуражомелки стъпка по стъпка.

Какво са фуражомелките

Фуражомелките произвеждат продукти, които са богати на основни хранителни вещества и компактни за удобно съхранение. Фуражът трае дълго, без да губи качеството си, така че вашите птици и добитък винаги да имат готов запас. За да станете успешен ползвател на фуражомелка за фураж за птици помислете за суровините, необходими за производството на фураж с балансирана диета. Също така имайте предвид оборудването и технологията, необходими за производството.

Работа с фуражомелки стъпка по стъпка

Проучете от какъв фураж имате нужда

Проведете обширни пазарни проучвания, за да идентифицирате правилните съставки за смесване и създаване на формула за конкретен вид птица или животно. Правим това, защото различните животни се нуждаят от различни хранителни вещества, за да растат, да останат здрави или да наддават на тегло. Бройлерът също ще има различни хранителни нужди в сравнение с носачката. По същия начин фуражът за млечни продукти ще бъде различен от фуража за говеда. Намерете подходящите витамини, минерали, ензими и аминокиселини за вашия планиран пазар. Изброили сме често срещани съставки като царевично, пшенично и костно брашно, които включвате в храната за животни.

Какво оборудване ви трябва за вашата фуражомелка

Когато избирате вида за фуражомелка, помислете за предназначението на машината и вида на фуража, който възнамерявате да произвеждате. Оборудването, което обикновено се включва за фуражомелката, е кантар за тегло, мелница, миксер, сито, машина за пелетиране, охладител и торби за опаковане на фуража.

От къде да закупите първата си фуражомелка

Намерете реномирана компания, която произвежда фуражомелки, защото ще бъде по-лесно да закупите всички допълнения, от които се нуждаете. Такава компания може да ви насочи как да стартирате фуражомелката, ще ви помогне да изберете оборудването и как да ги инсталирате и управлявате. Производителите на фуражомелки също ще ви помогнат при избора на суровините, от които се нуждаете, за да преработите продукта и да осигурите балансирана диета. Купете от тук страхона, качествена и на добра цена фуражомелка.

Печеливши ли са фуражомелките

Да разбира се. Фуражомелките може да струват значителна сума пари, но те ще ви спестят време и пари с времето. Те намаляват общите разходи за закупуване на храна за животни и можете да изберете съставките, от които се нуждаете, за да отговорите на хранителните изисквания на вашите домашни птици и добитък. Можете дори да превърнете фуража в компактни пелети, които са ефективни, защото намаляват отпадъците.

Как стартирате работа с фуражомелки стъпка по стъпка