Кучетата винаги са били неизменна част от живота на човека. Към днешна дата има стотици породи кучета, от всеки край на света. Това прави избора на порода истинско предизвикателство. В такъв случаи може да се доверим на избор между породите придобили най-голяма популярност и контрол на теглото. Те се отличават с уникални характеристики и приятелски характер.

Сред най-популярните породи кучета и контрол на теглото спадат:

  • Лабрадор Ретривър

Лабрадор ретривърите са неспорно най-добре познатата и разпространена порода кучета. Те са най-добре познати със своята общителна и приятелска природа. Те се справят отлично във всяка една роля – като домашни кучета, служебни животни и кучета за търсене и спасяване.

  • Немска овчарка

Немските овчарки са идеалите семейни кучета. Те са интелигентни, харизматични и смели кучета. Немските овчарки са най-известни с отличните си работни способности. Те се срещат най-вече като полицейски и военни кучета. Идеални са за търсене и спасяване.

  • Голдън Ретривър

Те са дружелюбни, лоялни и интелигентни кучета. Голдън Ретривърите са най-известни с любовта им към децата. Това ги прави идеални за семейни кучета. Те се добри терапевтични кучета. Също така се използват в помощ на хора с увреждания.

  • Булдог

Булдозите имат приятелски характер и отличен външен вид. Те са уникална порода. Булдозите са привързани и лоялни кучета. Най-добре известни са със своя спокоен и непринуден характер. Булдозите се разбират добре с деца. Това ги прави страхотни семейни кучета.

  • Бийгъл

Бийгълите са известни със своята жизнена, любознателна и приятелска личност. Те са малка порода кучета. Бийгълите са високоинтелигентни. Те често се използват за лов. Бийгълите са подходящи за семейства с деца.

  • Йоркширски териер

Йоркширските териери са известни със своите бурни характери. Те са малка порода с изключително много енергия. Йоркширските териери са предпочитана порода заради компактните им размери. Те са идеални кучета за апартамент. Подходящи са за хора с алергии, тъй като козината им е хипоалергенна.

Независимо от породата кучетата винаги ще са предпочитани домашни любимци, внасящи много енергия и любов във всеки дом. 

Контрол на теглото при различните породи кучета