полезни съвети за отслабване

Съвети за отслабване

Използвайте малки чинии

Това е психологически момент. Ако имате големи чинии, нормалната порция ще изглежда неубедително в нея, така че винаги ще налага да слагате повече излишно количество храна.
Опитайте се да използвате малка чиния: два пъти по-малка от обичайната, тогава порцията ще изглежда като истинска пиршество в нея, така и Вашият ум ще отбележи, че това е достатъчно.

Дъвчете бавно

Колкото по-бавно дъвчете, толкова по-здравословна е храната за тялото Ви. Добре дсъвканата храна е по-добре смилана и Вие помагате на стомаха си да абсорбира всички хранителни вещества. В допълнение, колкото по-бавно дъвчете, толкова по-малко ядете! Докато дъвчете храната, ще дойде усещането за насищане и няма да имате нужда от добавяне.

Дръжте храната далеч от очите

Направете така, че остатъците от вашата вечеря, която не сте дояли, да остане до следващата закуска в хладилника, а не на масата. В противен случай ще я погълнете след известно време, и не от чувството на глад, а от усещането за непълнота.

Разходете се

След като вечеряте, е по-добре да не оставате на масата или на дивана, а да отидете на разходка. На тялото му е необходимо около 20 минути, за да осъзнае, че сте заситени. През това време глюкозата проеминава в кръвния поток и чувството, че имате нужда от още храна изчезва.

Хапнете малко преди вечеря

Малко преди да седнете за вечеря, хапнете нещо малко, например изяжте чаша кисело мляко, така чувството Ви за глад ще спадне и Вие няма да се нахвърлите да ядете много. И в този момент Вашето съзнание е от значение. Изпитвайки силен глад, най-вероятно ще изядете повече, отколкото всъщност имате нужда.

Без странична информация по време на хранене

Ако се храните и гледате телевизия или четете нещо, едновременно, имате всички шансове да преядете. Получавайки странична информация, Вие губите правилен усет за ситост, не можете пълноценно да почувствате вкуса и аромата на храната. Освен това, така можете да придобиете навик да дъвчите постоянно нещо, докато гледате филм или четете книга, което естествено ще се отрази на фигурата Ви.

Информацията е предоставена от Сайт за отслабване: как-да-отслабна.com

Полезни съвети за отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *