Ползи от кардио тренировките. Кардио. За някои това е страшна дума, а за други това е страст, нещо, на което не могат да се наситят. Както и да го погледнете , сърдечно-съдовите упражнения са един от ключовите компоненти, които никога не трябва да се изключват от фитнес плана.

Кардио, накратко кратко за кардиоинвазивни упражнения, е всяко движение, което увеличава сърдечната честота и увеличава кръвообращението в тялото. Има различни форми и методи за извършване на кардио упражнения – всичко това ще има конкретни ползи и насоки.

Повечето хора, които извършват кардио, го използват като начин да изгорят излишните калории и тъй като движите тялото, то ще увеличи нуждата от енергия. Някои форми са малко по-добре, когато строго погледнато за загуба на мазнини, но всички кардио, независимо от формата ще изгори калории. Тъй като загубата на мазнини зависи от изгорените калории спрямо консумираните калории, това е стъпка в правилната посока.

Ползи от кардио тренировките:

  • Подобрено здраве- подобрено състояние на сърцето ви. Сърцето  е мускул, както всеки друг, и за да стане силно, трябва да се работи за него. Ако не успеете да го използвате, то ще отслабне с течение на времето и това може да доведе до различни негативни последици за здравето.
  • По-бърз метабоизъм- друга причина да се прави кардио е поради ефектите му върху метаболизма. Наред с ускоряването на сърдечния ритъм, сърдечносъдовите упражнения също увеличават скоростта на различни други процеси в тялото, известни също като метаболизъм.
  • Подобрен хормонален профил- Хората, които участват редовно в кардио тренировка, често имат много по-позитивен поглед върху живота, просто защото облекчават нивата на стреса от тези хормони
  • По-бърза мускулна регенерация- определени упражнения, ако се извършват по-бавно и умерено, могат да намалят времето, необходимо за възстановяване на тялото

Това са само някои от ползите, които ще видите при редовни сърдечно-съдови упражнения.

Ако току-що сте започнали, първо се съсредоточете върху намирането на дейност, която ви стимулира и ви засилва сърдечната честота. Това са двата ключови компонента на това, което е сърцето. Всяка форма на тренировка ще сработи, независимо дали става въпрос за разходка, каране на колело или участие в организиран спорт.

Ползи от кардио тренировките

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.