Съвети за грижа за чантата, така че тя да трае вечно

Ние всички знаем, че инвестирането в дизайнерска чанта може да бъде чудесна инвестиция, особено предвид факта, че стойността ѝ със сигурност ще се е увеличила с времето, ако и когато решите да я препродавате. Въпреки това, как ще се грижите за нея ще окаже влияние върху нейната стойност, като ако показва твърде много признаци на износване, хората няма да са склонни да платят значителна сума за нея.

Дори и да не става въпрос за дизайнерски артикул, има някои основни правила, които трябва да се съблюдават, за да бъде вашата чанта в отлично състояние и да радва окото. Затова тук може да прочетете най-добрите съвети за това, как най-правилно да почиствате своята кожена чанта.

  1. Защитете чантата си от първия ден

Всеки път, когато купуваме нещо ново, ние винаги искаме да го запазим в отлично състояние и най-доброто място да започнем е с превенция. Препоръчваме да използвате крем за защита она кожата, още веднага щом се сдобиете с чантата (импрегниране). Това добавя защитна бариера към кожата, която отблъсква петната и предпазва повърхността от износване.

  1. Почиствайте чантата си редовно

Независимо дали е нова или стара, както и дали е импрегнирана или не, редовното почистване на чантата ви е задължително. За бързо избърсване е достатъчно влажна кърпа, но обикновено чантите се нуждаят от по-задълбочено почистване от професионалист или от специализиран почистващ препарат на всеки 2-3 месеца, за да се поддържат в най-добро състояние.

  1. Използвайте само специализирани почистващи средства за кожи

Никога не използвайте кърпи за бебета, оцет или друго „домашно средство“ за почистване. Много от тези продукти имат химикали и вещества в тях, които могат да причинят изсушаване или загуба на цвят.

  1. Съхранявайте чантата си в торбичка за прах, когато не се използва

Ако чантата ви е снабдена с торбичка за прах, използвайте я! Това ще предотврати натрупването на прах, когато не се използва, и предотвратява случайни изгаряния. Ако нямате торбичка за прах, използвайте калъфка за възглавница.

  1. Избягвайте да държите дръжките твърде много

Разбира се, това е малко странно, но естествените масла от кожата ни или масла от овлажнители могат да повредят кожата на чантата и да я обезцветят! Защитата на кожата ви ще ви помогне, но опитайте да държите чантата си над ръката си.

6. Избягвайте да носите светло оцветена чанта с нови дънкови панталони, тъй като те могат да я оцветят.

Още за сватбени чанти тук!

Почистване и грижа за кожената дамска чанта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *