Съвети за почистване на обрасли територии в дворовете – част 1

За плевене използвайте мотика и изрежете плевелите точно под кореновата им корона на около половин инч под почвата. Това предотвратява достигането на нови семена до повърхността, където могат да покълнат и първото действие което да предприемете когато правите почистване на обрасли територии в дворовете.

Отстранете старите дървесни пръчки от увивните растения и оставете място за растеж на младите зелени клонки. Ако трябва да държите пръчките на място, използвайте канап от юта. Завършете ръба на цветната леха със страничен тример, като изрежете леглото на около три инча и отстраните уплътнената почва и корените.

Отстранете мъртвите и гниещи листа и клони.

Почистете градината като съберете паднали листа и изсъхнали треви и храсти. Премахнете и миналогодишния мулч.

Борба с насекомите.

Измийте дърветата и растенията, които може да са дом на листни въшки и мравки. Отстранете ушите, охлювите и охлювите и след това напръскайте фунгициди и инсектициди, ако е необходимо. Нанесете спящо масло върху дървета и храсти, склонни към заразяване с листни въшки или люспи, но внимавайте да покриете напълно цветята и растителността, преди да пръскате близките дървета. Прочетете повече за естествения контрол на вредителите тук.

Проверете и подгответе почвата.

Погрижете се за това почвата да бъде както трябва, за да може тя да предложи всичко необходимо на растителността. Проверете pH на Вашата почва – повечето растения предпочитат почти неутрална почва с pH между 6,2 и 7,2. – Направете необходимите корекции за пролетното засаждане с помощта на комплект от всеки магазин за хардуер или железария, Използвайте лопата или култиватор, за да обърнете почвата и да я отделите. Нека тя бъде разрохкана, въздушна. След тази необходима обработка на почвата в почистения Ви двор можете да засадите новите растения в земята.

Нанесете нов мулч.

Създайте нов слой мулч за вашата градина. Също така, мулчирайте дървета, храсти и трайни насаждения, за да контролирате плевелите и да задържате влагата. Също така мулчирайте цветни лехи и сеялки. Полагането на нов мулч върху стария всъщност може да задуши растенията във вашата градина. Избягвайте директен контакт на мулча със стъбла или стволове, за да избегнете гъбични инфекции в тези зони.

Още информация: тук!

Съвети за почистване на обрасли територии в дворовете – част 1