Разбира се, всички искаме килимът да е приятен на външен вид и да радва окото, да е с високо качество, да не е скъп – и в същото време да издържи възможно най-дълго време. Избор на синтетични килими и мокети: евтино и достъпно качество, не е толкова трудно.

Съвети при избор на синтетични килими и мокети

И така, ако искате да закупите наистина красив килим с висок косъм или, напротив, килим с къс косъм, като същевременно да изхарчите възможно най-малко средства, тогава синтетичните, евтини килими и мокети ще бъдат добър избор. Разбира се, акрилът или вискозата не могат да се сравняват с издръжливостта и издръжливостта на вълната. Ето защо е по-добре да поставите такъв килим или килим не в коридора. А в спалнята (особено моделите с висок косъм) или, в краен случай, в хола.

Евтините килими

Евтините килими и мокети обаче имат и своите предимства. Те са по-лесни за грижи, а наситеният цвят на купчината (ако не поставите покритието на пряка слънчева светлина) практически не избледнява с времето. Освен това, като изберете тази опция, не е нужно да се притеснявате за алергични реакции: всички съвременни материали за производство на килими са напълно инертни и безопасни за здравето.

Нещо е скъпо, значи нещо добро?

Доста разпространено е схващането, че ако нещо е скъпо, значи е добро. А ако не е скъпо, значи не струва. От това мнение се възползват и някои неетични продавачи. Които продават и рекламират някои продукти на прекомерно високи цени.

Но ако нещо е по-евтино, това не винаги означава, че е с ниско качество. Ако наистина можете да оцените някои продукти. Например някои видове евтини килими и мокети, тогава сигурно виждате и разбирате за всичките им качества и можете правилно да прецените дали цената, посочена от продавача, отговаря на качеството и да разберете дали цената е релна или надценена, или подценена.

Синтетичните евтини килими и мокети, в сравнение с естествените, са по-леки, струват по-малко пари, т.е. можем да кажем, че са евтини, не губят яркостта на цветовете си и лесно се вписват в дизайна.

Синтетични килими и мокети: евтино и достъпно качество