Повече за: сугестивна терапия

„Ще говоря английски след три месеца? И ще разбирам английска реч?

Ако можете да ми гарантирате това, да, запишете ме в групата …“ – приблизително такива думи се чуват всеки ден от администраторите на курсове по английски език. Клиентът вярва в чудо. Много от тези, които се нуждаят от английски език за чисто практически цели (работа в чужда компания, турне в чужбина, емиграция и т.н.), по някаква причина изглежда, че може да се научи бързо и без затруднения. Просто трябва да се свържете с учителя по сугестопедия – „добрият магьосник“.A „езиковата бариера“ ще изчезне от само себе си.

Английският език е един от най-разпространеният в света. Поради което има много възможности и методи за неговото изучаване. Самостоятелно четейки книги или в хода на ежедневното общуване, със собствени сили или с преподавател, в специално училище или чрез Интернет. Всеки може да избере своето предпочитание. Един от популярните начини на изучаване на английски език е посредством системата на сугестопедия.

Какво предствалява тази система, да научим повече за нея

Сугестопедия (Sugesto pedia)

В края на 70-те години на миналия век българският психиатър Лозанов за първи път изпробва системата на сугестивна терапия. Това става при лечението на внушение, като по този начин постави основите на популярната в момента методика на преподаване на английски език. Последователите на този метод смятат, че е много по-лесно да научите чужд език, ако за периода на обучение се представяте в ролята на друг човек, измисляйки нова биография и име. Практиката показва, че сугестопедията помага да се отървете от страха от грешки и ограничения. Напълно да се отпуснете и да повярвате в собствените си сили. Привържениците на тази методологията използват и така нареченото „потапяне“ в езиковата среда. Това включва живот в продължение на 10 дни според сценария, изготвен от учителя, без роден език, упражнения и учебници. Учебният ден по време на потапяне в този метод е от 12 до 14 часа, през който учениците имат време да изпълняват различни видове работа.

Друга иновативна методология в Английския език е Jolly Phonics.
Повече за Jolly Phonics 

Сугестопедия – нова методология за учене на език

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.