Още информация за транспортната логистика, задачи и характеристики, както съвети, относно това, как да изберете  транспортна фирма

Представете си човек, който е открил собствен бизнес и се занимава с производство и продажба на дървени сувенири. В началото собствената му кола ще му бъде достатъчна, за да достави материали в сервиза, а готовите стоки до магазина. Но с течение на времето производството му ще започне да расте и в допълнение към идеята как да печелите пари, ще трябва да помислите за намирането на нови доставчици, за отваряне на втори цех и клонове в други градове.

Как сега ще успее сам да извърши всички необходими превози, управлявайки единствената кола? Именно тук логистичните и транспортните компании идват на помощ на бизнеса.

А ние сме именно тези, които могат да се погрижат за транспортирането на Вашия товар.

Компания Alexander Logistics. Можете да се свържете с нас на адрес: 9A, ул. Трети Март, 1532 , Казичене. Телефон: +359 2817 7766

Логистиката изучава управлението на всички поточни движения, неговия подраздел – транспортната логистика е отговорна за транспортирането на материални стоки през различни превозни средства.

Транспортните разходи представляват около 50% от всички логистични разходи. Качеството на транспорта влияе върху разходите не по-малко от преките им разходи.

В тази връзка е много важно да се обмисли транспортната логистика:

1.От гледна точка на ефективността на избрания вид транспорт;

2.От позицията на организацията на процеса на транспортиране;

3.От гледна точка на клиента, условията за съхранение и работа са не по-малко важни.

За първи път фразата „транспортна логистика“ е официално обявена през 1974 г. в Берлин на Европейския конгрес. Тогава бяха формулирани основните му задачи и сфери на влияние.

Транспортната логистика може да бъде определена като организация на доставка на товари до определена точка, оптимизиран маршрут за необходимото време с минимални разходи.

На Запад пазарът на логистични услуги се формира през 90-те години на миналия век и всяка година според експерти капацитетът му нараства средно с 20%. У нас се заговори за транспортна логистика след  прехода към пазарна икономика.

Транспортна логистика

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.