Каква е разликата между чанти от еко кожа и чанти от естествена кожа

Чантите от естествена кожа

Чантите от естествена кожа няма да излязат от мода; различни производители продължават активно да използват този материал. Не е изненадващо, защото кожата има всички предимства – издръжливост, здравина, представителен външен вид. Цената обаче висока, така че не всеки може да си позволи да закупи няколко кожени чанти за всеки сезон. По-практичен вариант е еко-кожата.

#Изкуствена кожа или еко?

Често възниква объркване между двата материала – изкуствена кожа и еко кожа. Въпреки факта, че и двата са от изкуствен произход, има значителна разлика между тях. Изкуствената кожа е направена с помощта на PVC, тя е доста груба и не е много приятна на допир материал. Еко кожата е по-мека, по-еластична, издържа на ниски температури и не се напуква. Базиран е на полиуретан (PU). Като се имат предвид тези характеристики, чанта от еко кожа ще бъде с по-добро качество и може да изглежда като модел от естествен материал, но все пак някои разлики остават.

#Важни точки

Произходът на материала може да бъде трудно да се определи на пръв поглед, а продавачът също може да убеди, че чантата е изработена от естетсвена кожа. Има обаче няколко точки, които да ви помогнат да разберете:

  • Ако има възможност да се види шевообразната страна, например там, където е зашит ципът или фиксацията е фиксирана, трябва да се има предвид, че кожата ще има определен вид – мека на допир, малко като велур , но с изкуствен материал всичко изглежда по различен начин – шевната страна е покрита с текстил …
  • В допълнение, кожата бързо се загрява, поддържайки я топла, докато екоматериалът остава хладен. Дръжте модела в ръцете си, за да го тествате.
  • По своите естествени характеристики кожата е много пластична и не подлежи на деформация, така че ако се опитате леко да опънете торбата по време на проверката, тя бързо ще се върне в първоначалното си състояние. Въпреки факта, че производителите също се опитват да придадат тези свойства на екоматериала, процесът на връщане в първоначалния си вид ще бъде по-бавен.

Използвайки тези насоки, можете да разберете от какво е направена чантата, която ви се предлага. Ако решите да се съсредоточите върху еко кожа, тази опция също ще бъде добра покупка, поради някои предимства.

  1. Екологичност и липса на възможни алергични реакции.
  2. Приятно е на допир, също като естественото.
  3. Издържа на температури до -35 градуса.
  4. Не е трудно да се намери нещо с подходящ нюанс, което да допълва всеки външен вид.
  5. Не изисква сложно почистване.
  6. Достъпна цена.
Чантите от естествена кожа